Så väljer du västindiskt resmål beroende på vilken typ av semester du är ute efter

Post 3 of 12
Seven Mile stranden

Alla de karibiska öarna har sin charm, men ingen ö är den andra lik vad det gäller prisnivå, kultur, sevärdheter eller människor. Faktum är att det skiljer en hel del mellan öarna, som alla har sin egna lilla specialitet.

I nedanstående lista går vi igenom vilken typ av ö som passar just dig beroende på vad du är ute efter för resa:

 • Bästa resemålet i den karibiska övärlden för budgetresenärer är Dominikanska Republiken. Då utbudet av resor från Sverige till Dominikanska är stort så pressar det också ner själva resekostnaderna. Läs mer om prisindex i Karibien. 
 • Karibisk matBästa resemålet för matälskare är förmodligen Anguilla. Här återfinns bland annat den berömda lyx-resorten CuisinArt. Överlag vimlar det av fina restauranger på ön. St. Martin med sitt franska arv är också en höjdare!

Den bästa ön för en romantisk resa är Saint Lucia, som är känd för sina lyxhotell som specialiserat sig på smekmånader. Martinique är också ett mycket bra alternativ för en romantisk resa. Här finns flera lyxhotell, som ligger lite avsides och gör dem perfekta för en resa på tu man hand. Saint Vincent och Grenadinerna är också ett bra tips. I internationella rankningar över den bästa platsen att gifta sig på brukar, nästan utan undantag, alltid denna ö-nation ranka högst.

Älskande i solnedgången

 • Bästa ön för golfare? Dominikanska Republiken. Inget annat land i denna del av världen har så många golfbanor.
 • Bästa ön för en singelresa anses Puerto Rico vara. Staden har nämligen ett pulserande nattliv och singlar från hela världen samlas här för att festa loss fram till småtimmarna. Ön som överlag andas mest sensualitet är annars Trinidad och Tobago, där lokalbefolkningen är kända för sin sexuella frigjordhet, och bland annat ägnar sig åt karibisk twerking på dansgolven (grinding!). Framförallt lockar de vackra stränderna, och den sköna inställningen till livet. Tips: ett mysigt och prisvärt boende på Tobago är Sandy Point hotell.
 • Bästa shoppingen (men vem åker väl till Karibien för att shoppa?) hittas på Cayman Islands. Bra priser på lyxvaror som smycken och klockor.

Rolex

 • Bästa hälsoresan gör man förslagsvis till Turksöarna. Ingen annan plats har så många spas och hälsocenter.
 • Bästa naturresan gör man till undersköna Costa Rica, som är som hämtad från Krita-perioden då ödlor större än hus ägde jorden.
 • Bästa dykningen hittas på Curacao. 
 • Bästa resemålet för barnfamiljer anser amerikanarna (det är trots allt de som har bäst koll på öarna) att Bahamas är. Den mest kända all inclusive-resorten är The Atlantis, som har vattenland, barnklubbar, filmstad, akvarium, etc. Bahamas överlag är mycket barnvänligt.

The Atlantis på Bahamas

 • Bästa resemålet för den historieintresserade? Är du svensk tycker vi helt klart att du ska besöka St. Bart. Ön som hörde till Sverige i nästan 100 år (vi ägnade oss bland annat åt slavhandel…) som numera är den mest populära ön för kändis-spotting.
 • Bästa ön för musikälskare är förstås Bob Marleys hemland Jamaica. 

Artist på stranden i Jamaica

 

Bonustips:

Det bästa karibiska resmålet som INTE ligger i Karibien är utan tvekan Seychellerna. Detta ö-rike är det kanske mest exklusiva och säkraste tropiska resmålet i världen. Landet tar emot väldigt få turister per år, stränderna är orörda, maten är ljuvlig, och det är varmt och fint året runt. För naturälskaren är detta Eden. Dessutom drabbas bara en liten del av Seychellerna av orkaner. De 115 öarna är influerade, likt Västindien, Afrika, Europa (England/Frankrike främst) och Indien. Det som gör Seychellerna till ett spännande resmål för Västindien-fantasten är att turismen är mindre utbredd, och att det överlag är ett renare, mer orört paradis. Nackdelen? Något dyrare än den genomsnittliga Västindiska ön. Seychellerna är för övrigt en medlem av den afrikanska, karibiska och Stilla Havet associationen av nationer. Läs om resor och guider till Seychellerna här.

Seychellerna

Meny