Curaçao

Curaçao är en charmig ö som verkligen har tagit sin snabbt växande roll som turistdestination på allvar. Ön erbjuder någonting för alla och servicenivån är alltid utmärkt. Till skillnad från många andra önationer i Karibien handlar Curaçao dock inte bara om turism. Ön har en ekonomiskt mycket stark ställning, mycket på grund av inkomsterna från hamnen i Willemstad och intäkter från olja och finans. Inom kort kommer ön faktiskt också att få inkomster från rymdturism!

Erbjudande från Karibien.eu, härlig resa till Curacao!

Hamn Curacaou

Som turistdestination är Curaçao känt för sina fantastiska stränder och den utmärkta dykningen i de många korallrev som kantar ön. Huvudstaden Willemstad, med sina omkring 100 000 invånare, är öns hjärta, och här finns både mycket bra shopping och ett stort utbud av nöje. Delar av staden är ett världsarv på grund av den unika samlingen av historiska byggnader som omfattar både holländska och spanska kolonialstilar.

Kultur

Curaçao har en kultur som skiljer sig från den traditionellt karibiska. Det beror förmodligen på att ön genom sin långa tradition av handel helt enkelt har blivit en smältdegel av ett stort antal kulturer. Curaçao är en del av Karibien fast ändå inte.

Strand

Så här reser du hit

Curaçao har anslutningar från många länder, även från Europa. Det finns till och med så kallade lågprisbolag som erbjuder flyg till Curaçao med jämna mellanrum. För reguljärflyg är det bästa alternativet att flyga från Amsterdam. Flygplatsen på Curaçao heter Hato International Airport och ligger på den norra delen av ön. Det är dock inte mer än cirka fem kilometer till Willemstad. Hitta flyg enklast på Supersaver. 

Curacaos flaggaKorta fakta om Curaçao

Visum och vaccinationer

För inresa i Curaçao behöver du inte något visum. Du ska dock kunna visa upp en returbiljett eller en biljett för fortsatt resande samt, i vissa fall, bevis på att du har tillräckligt med pengar för att klara uppehället under vistelsen.Vad gäller vacciner behöver du normalt bara ha skydd mot hepatit A.

Priser

Det är ganska billigt att turista på Curaçao. Det gäller även i huvudstaden Willemstad. En öl på restaurang kostar sällan mer än motsvarande 15 kr och en bättre trerätters middag för två kostar i genomsnitt omkring 200 kr. Kläder är också billigt på Curaçao och det går att göra riktiga fynd på gatorna i huvudstaden. För transporter är prisnivån att jämföra med den svenska.

Historik

Dagens Curaçao är till stora delar en produkt av det holländska inflytandet genom det nederländska västindiska kompaniet. Den naturliga hamnen i nuvarande Willemstad var helt utmärkt som centrum för handel och ön blomstrade under 1600-talet. Vissa industrier byggdes upp, framför allt kring produktion av salt, men det var slavhandeln som gav de stora inkomsterna. Slavarna gjorde dock uppror i slutet av 1700-talet och under 1800-talet var historien kantad av konflikter där holländarna inte bara fick handskas med slavuppror utan även med fransmän och britter. Under officiellt nederländskt styre har ön dock varit sedan 1815.

Karta

[google_map]
Visa större karta [/google_map]

Video

[framed_video column=”full-width”]http://youtu.be/iEXbMdISwnc[/framed_video]