Sajten Islands.com lät sina läsare rösta fram deras favoriter i den karibiska övärlden.

Bland annat ville läsarna lyfta fram följande karibiska pärlor:

Dyker från klippa

Rick´s Café i Jamaica där man dagligen kan bevittna vilda dykare som kastar sig från de branta klipporna ner i vattnet (avståndet till vattenytan är cirka 15 meter). Utsikten vid Negril-klipporna är dessutom enastående.

Det absolut bästa semesterhotellet i klassen ”megastort” är Atlantis på Bahamas. Hotellet har över 3500 rum, ett 20-tal pooler, golfbana, kasino, 40 restauranger och mycket mera. Personligen föredrar vi dock lite mer avskilda alternativ. Men Atlantis är ett fint alternativ för till exempel barnfamiljer,

Vill du spela golf i Karibien? Enligt de flesta är den bästa golfanläggningen Four Seasons på Nevis.

Parrot Cay

Den bästa och mest överdådiga lyxen hittas på Parrot Cay, som ligger på Turks och Caicosöarna. Spat här lär vara det bästa i världen.

Den bästa festivalen är en kategori i sig. Det karibiska folket älskar att dra igång karnevaler, den ena mer livsbejakande än den andra. Mångas favorit är dock Trinidad karnevalen som får huvudstaden Port of Spain att skaka!

Det finns flera lokala ölsorter på samtliga öar, men den godaste av dem alla, enligt en majoritet av turisterna är Red Stripe, som är en klassisk Jamaciansk lager. Den finaste romen anses för övrigt vara Cruzan.

St. John

Gillar du nationalparker? Besök då Jungfruöarnas nationalpark St: john. Här finns orörda stränder, sköldpaddor och korallrev.

Bästa ön för kändisspotting i Karibien är den gamla svenskön Saint Barthélemy. En dricka må kosta 12 dollar här, men gillar du att fira semester med kändisar så är det hit internationella superkändisar helst beger sig.

Romantiska Saint Lucia

Den mest romantiska semesteranläggningen hittas på Jade Mountain, Saint Lucia.

Letar du efter äventyr? Bege dig då till Bahamas och simma med hajar…! Det var på Long Island’s Stella Maris Shark Reef som man för 30 år sedan var först i Karibien med att anordna hajturism, och de flesta anser att det fortfarande är det bästa valet.

Vilken är den bästa ön att bo på i Karibien? Enligt läsarna på Islands.com, är det ST. John, som är en av de minsta öarna som hör till de amerikanska jungfruöarna. Ön är främst känd för sin skönhet och den avslappnade livsstilen. Dock är det inte lätt för en svensk att få uppehållstillstånd (eftersom den hör till amerikanskt territorium) här.

Den bästa shoppingen då? Enligt amerikanarna (det är tullfritt för dem där) är det St. John. För de flesta andra är det Oranjestad på Aruba!

Att försöka rösta fram den bästa beachen i Västindien är lite som att försöka välja ut den vackraste snöflingan i en snöstorm. Det går inte. Men i flera omröstningar har Seven Mile Beach på Caymanöarna vunnit priset.

Seven Mile stranden

Det bästa All inclusive hotellet på Karibien anses vara Beaches Turks & Caicos. Elmo underhåller barnen och föräldrarna serveras en oändlig ström cocktails. Det är inte billigt att leva på topp.

Bästa snorklingen och dykningen hittas på Bonaire tack vare att myndigheterna skyddat korallreven så att dyka ner i vattnen utanför Bonaire är som att dyka ner i en tidsbubbla. Ett paradis för undervattensfotografer.