Dal Costa RicaKaribien.eu kan stolt erbjuda rabatt på resor till Costa Rica med väletablerade Swetours. Rabatten ligger på 5 procent och innebär bland annat paketresor med erfarna svenska guider. Ett så exotiskt och rikt resmål som Costa Rica gör sig helt klart bäst i form av en guidad paketresa!

Naturen och djurlivet är alltid i fokus när man diskuterar Costa Rica. Det lilla centralamerikanska landet (som har en kust i den karibiska sjön) som inte är större än Skåne till ytan inhyser trots detta hela 6 procent av jordens alla växtarter och 5 % av jordens alla djurarter! Detta är ett mycket vänligt och fredligt land och inramningen med regnskogar, vulkaner och djungelmiljöer gör det till ett av de tveklöst mest spännande resmål som finns på denna sida Vintergatan.

När man inte njuter av naturen rekommenderas att man testar den goda, lokala maten. Här finns också en mängd spännande aktiviteter, som till exempel snorkling, vågsurfning eller dykning.

Den allra mest fascinerande aktiviteten på Stillahavssidan är dock guidade fisketurer. Fisketurerna har flertalet olika orter som utgångspunkt, och det går att fånga fiskar som tonfisk och Blue Marlin. Man är dock mycket måna om sitt djurliv i Costa Rica så fisket är i de flesta fall ”catch and release”.

Sunset in Costa Rica.

Erbjudande på resor till Costa Rica med svenska guider

För att boka rabatt skicka en intresseanmälan med rubrik Resa Costa Rica. Vi återkommer med mer information om resorna samt en rabattkod (5 procent) vid eventuell bokning.

[contact-form-7 id=”574″ title=”Kontaktformulär 1″]

Utbud av guidade resor till Costa Rica (man kan boka en eller flera av dessa destinationer): 

Puerto Viejo, som bland annat har bananplantage åt Chiquita, grymma restauranger och barer, vita sandstränder och surfning. Ett badparadis helt enkelt!

Tortuguero Nationalpark ligger på den karibiska kusten. Främst känd för sin djärva natur och havssköldpaddor.

Manuel Antonio ligger nedsänkt i en dal. Landskapet är dramatiskt kuperat, och regnskogen är djup. Stränderna är minst lika vita som de berömda karibiska stränderna i till exempel Bahamas eller Dominikanska. I närheten av Manuel Antonio ligger en naturpark som bland annat inhyser vrålapor, leguaner och sengångare! Det är ingen slump att Jurassic Park spelades in i just Costa Rica. Ingen annan stans känns naturen ”äldre” och mer oförvanskad.

San Jose Costa Rica är huvudstaden som ligger hela 1200 meter över havet.

Monteverde moln-regnskog (den ligger över 1400 meter över havet, därav epitetet moln) har ett nästintill ofattbart utbud av växter, och inte mindre än 500 av dessa är orkidéer! Här finns också kolibrier, sengångare, näsbjörnar, apor, tapirer, jaguarer och många andra exotiska djur. Här finns också den, av svenskar grundade, ”barnens regnskog”.

Vulkan

Vulkanen Arenal är hela 7000 år gammal. Den var fram till 2011 aktiv, men har som tur är lugnat ner sig. Naturen som inramar vulkanen gör upplevelsen precis så ”filmisk” som man kan vänta sig.

Surfstränderna i Santa Teresa ligger längst ner på Stillahavsstranden. Här finns dock mycket mer att se och göra än att ”bara” surfa; som vattenfall, ridtur längs stränderna etc. Boendet ligger för övrigt precis vid stranden och erbjuder makalösa utsikter över Stilla Havet.

Carrillo är den fasta punkten för dig som vill göra ditt livs mest spännande fiskeresa.

Samara är en naturskön semesterby som ligger i närheten av Carrillo. Byn är främst känd för sina badvänliga stränder och goda mat. Djuphavsfisket håller absoluta världsklass, solnedgångarna likaså.

I en lång rad av juveler så är Flamingo Beach kronjuvelen. Stranden är över 1,6 kilometer lång och själva byn finns det massor av bra restauranger och livsbejakande barer.

Tamarindo är en av landets mest besökta orter. Vita stränder och fest, shopping och matupplevelser i internationell toppklass är det som lockar mest, men även här är erbjuds bland annat sportfiske.

Besök Swetours för mer information om paketen (men glöm inte att maila mail@karibien.eu för rabattkoden innan ni bokar).

Strand Costa Rica

Karibien.eu rekommenderar främst den 14 dagar långa paketresan som startar på Arlanda och landar på San Jose. Resepaketet är en perfekt kombination av äventyr, avslappning och massor av fantastiska naturupplevelser med exotiska djur.

Resans 1 dag inkluderar övernattning i San Jose. Dag två inkluderar den spektakulära vulkanen Arenal och de tropiska trädgårdarna som ligger i närheten. Ett alternativ är också att ta en rundtur i den lilla mysiga byn La Fortuna. Byn har bland annat ett mäktigt vattenfall. Den kanske mest uppskattade aktiviteten är dock att bada i vulkanens varma källor. Sedan väntar ett besök i Monteverdes regnskog. Skogens ståtligaste invånare är utan tvekan den vackra och mytomspunna fågeln Quetsal. Den andra dagen i Monteverde åker man linbana som är 950 meter lång. Linbanan åker mellan dalens trädtoppar. Sedan vandras det genom regnskogen på hängbroar. Efter detta lämnar sällskapet skogen och beger sig till de vita stränderna vid Flamingo. Gillar ni inte att slappa och bada föreslås sportfiske eller vågsurfning.

Sedan följer en flodbåtstur i Nationalparken Palo Verde. Det häckar över 300 exotiska fåglar i området, som också är hem till krokodiler och andra reptiler samt apor.

SnorklareDag 11 bjuder på något så fantastiskt som katamaransegling i solnedgången. Under segelturen läggs det till i en vik där man kan bada eller snorkla. På hemfärden dyker det ofta upp delfiner eller knölvalar som vill leka med båten. Sedan är det återfärd till San Jose och en sista natt i Costa Rica. Sista dagen är det transfer till flygplatsen i Juan Santa Maria.

[contact-form-7 id=”574″ title=”Kontaktformulär 1″]

Om Costa Ricas karibiska kust

Den karibiska delen av Costa Rica är lite mer genuin och rustik, och det kräver en lite större ansträngning att ta sig dit jämfört med de mer turism-präglade områdena av Costa Rica. Generellt sett är de stora skillnaderna mellan den östra delen och den västra karibiska delen att den västra delen har färre turisthotell, och är befriade från stora all inclusive-anläggningar. Överlag är det färre turistiska anläggningar som golfbanor, Pizza Huts etc. Då området lockar fler backpackers än dollarturister så är priserna också något lägre på den karibiska kusten.

På den karibiska sidan är det följande attraktioner som lockar flest besökare:

Varför välja Swetours rundresor i Costa Rica?

Resa på egen hand trots allt? Letar du efter billiga flyg till Costa Rica? Vi rekommenderar att ni bokar via Supersavertravel, som är Sveriges bästa sökmotor på billiga flyg till denna del av världen. Hotels.com har en garanti att de erbjuder lägst priser på hotell, oavsett resmål.

Video med översikt om olika resmål i Costa Rica: