Mustique är en liten privat ö som är en del av Saint Vincent och Grenadinerna. Ön är 5,7 km2 stor och är omgiven av flera korallrev. Ön har endast 5000 invånare, de flesta utspridda i byarna Lovell, Britannia Bay och Dover.

År 1958 köptes ön Lord Glenconner för den blygsamma summan 45000 pund. På den tiden var ön endast en glesbefolkad fotnot i den karibiska övärlden. Inom bara ett par år lyckades dock Glenconner förbättra infrastrukturen på ön så den blev mer attraktiv att besöka för hans välbeställda vänner, som letade efter en liten undanskymd del av paradiset.

Mustique vik

En av hans vänner var prinsessan Margaret som fick ett stort stycke land som bröllopspresent 1960. Fram tills dess att hon hade fått upp ett hus på tomten 1972 så hade Mustique redan blivit känt som en exklusiv ”fristad” för kungligheter, kändisar och förmögna individer.

Genom åren har flertalet celebriteter besökt, eller bosatt sig i perioder, på ön. Dessa inkluderar Mick Jagger, David Bowie, Paul McCartney, Drottning Elisabeth II och prins Philip.

Idag äger The Mustique Company ön. De flesta av de 100 personer som har ägarandel i bolaget är britter, men även några svenskar står för ägandet.

Det finns inga hotell på ön, men det går att hyra (dyra, riktigt dyra) villor via bolaget. Webbadress: http://www.mustique-island.com/. Det billigaste alternativet (Taliesin) vi sett kostar från cirka 100000 kronor i veckan att hyra…

mustique lyxvillor

Resa till Mustique

Saker att göra på ön

[framed_video column=”full-width”]http://youtu.be/PZX_tOVNJFc[/framed_video]