Att resa till Karibien så billigt och bekvämt som möjligt gör man nog ändå genom att boka flyg och hotell separat eller via svenska paketresor. Mer information om att resa till Karibien relativt billigt via paket- eller charterresor.

Det finns dock de som hellre vill ha en mer ”autentisk” upplevelse, som vill hyra lägenhet eller hus på plats.

Priserna på att hyra hus eller lägenhet i Västindien varierar kraftigt beroende på ort.

Tips på hur man reser till Västindien på en liten budget, prisindex med mera. 

Tänk först och främst på att priserna på såväl boende som mat och nöjen är markant billigare under lågsäsongen från mars till mitten av december. Helt kört är det dock inte att boka lite billigare under högsäsongen heller då många internationella turister ändrat sina bokningsvanor och bokar resor allt senare. Detta gör att många hotell pressats till att erbjuda ”sista minuten” erbjudanden.

Tips på att boka privata bostäder under semestern i Karibien

Tyvärr finns det inget system som till exempel (om det kommer blir vi de första att skriva om det) Easyrent som spanska banker börjat erbjuda. Detta rör sig om long stay, 9 månader eller längre i bankåtertagna hus och lägenheter i storstäder till otroligt bra priser. Longstay hus i Spanien till väldigt låg kostnad på www.spanskafastigheter.se

Bo billigt i Karibien

Steg ett: Hitta billiga flyg till Västindien via bästa sökmotorn Supersavertravel.

Steg två: Undersök först och främst världens bästa utbud av lägenheter och hus (och hotell, resorts, B&B, med mera) på Booking. Länk till Booking och dess karibiska destinationer (scrolla ner i listan).

Kolla också in utbudet på HomeAway. Väldigt bra utbud av bland annat lyxvillor.

Om ni är flera som reser tillsammans kan ni nästan alltid få ner kostnaderna markant genom att satsa på att hyra en stor villa, och därmed få ner kostnaden per rum och natt så mycket som möjligt. En villa med 6 sovplatser, på till exempel Bahamas, kanske kostar runt 18000 för en vecka i maj, men priset blir då ändå bara 3000 kronor per man för en vecka. I de lite dyrare villorna (men vars pris ändå blir helt överkomliga om man är flera) ingår påfallande ofta en kock och hushållerska/butler i priset.

Det finns också en hel del mindre lägenheter för uthyrning på de olika västindiska öarna. Dessutom har ofta karibiska hotell en liten kokvrå. Bästa priserna på hotell har Hotels.com.

Vi rekommenderar inte att man letar efter bostäder för uthyrning via lokala, enskilda annonser på Internet. Det är lätt hänt att man hamnar helt fel, eller att man blir lurad på pengarna.

Airbnb är ett alternativ som växer (boende hos en lokal värd för en autentisk upplevelse). Utbudet i Västindien är dock inte så stort ännu, men vi tror detta sätt att bo under resan kommer bli ganska populärt även i Karibien! Det är ett mycket gästvänligt folk, så denna typ av boendekoncept passar dem utmärkt. ”Problemet” dock är att många associerar en resa till Karibien med lyx och flärd och kanske inte är så intresserade av att vara inneboende en vecka i ett ganska spartanskt boende. Men det är kul att alternativet finns!