Alla de karibiska öarna har sin charm, men ingen ö är den andra lik vad det gäller prisnivå, kultur, sevärdheter eller människor. Faktum är att det skiljer en hel del mellan öarna, som alla har sin egna lilla specialitet.

I nedanstående lista går vi igenom vilken typ av ö som passar just dig beroende på vad du är ute efter för resa:

Den bästa ön för en romantisk resa är Saint Lucia, som är känd för sina lyxhotell som specialiserat sig på smekmånader. Martinique är också ett mycket bra alternativ för en romantisk resa. Här finns flera lyxhotell, som ligger lite avsides och gör dem perfekta för en resa på tu man hand. Saint Vincent och Grenadinerna är också ett bra tips. I internationella rankningar över den bästa platsen att gifta sig på brukar, nästan utan undantag, alltid denna ö-nation ranka högst.

Älskande i solnedgången

Rolex

The Atlantis på Bahamas

Artist på stranden i Jamaica

 

Bonustips:

Det bästa karibiska resmålet som INTE ligger i Karibien är utan tvekan Seychellerna. Detta ö-rike är det kanske mest exklusiva och säkraste tropiska resmålet i världen. Landet tar emot väldigt få turister per år, stränderna är orörda, maten är ljuvlig, och det är varmt och fint året runt. För naturälskaren är detta Eden. Dessutom drabbas bara en liten del av Seychellerna av orkaner. De 115 öarna är influerade, likt Västindien, Afrika, Europa (England/Frankrike främst) och Indien. Det som gör Seychellerna till ett spännande resmål för Västindien-fantasten är att turismen är mindre utbredd, och att det överlag är ett renare, mer orört paradis. Nackdelen? Något dyrare än den genomsnittliga Västindiska ön. Seychellerna är för övrigt en medlem av den afrikanska, karibiska och Stilla Havet associationen av nationer. Läs om resor och guider till Seychellerna här.

Seychellerna